Meiltä vastuullisesti sähköä kautta maan | Hangosta ⇔ Nuorgamiin

Kilpailuta sähkösopimus ja säästä rahaa!

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on järkevä liike, jonka avulla voit varmistaa, että maksat parhaasta mahdollisesta sähkön hinnasta. Tutkimusten mukaan vain hieman yli 10 % suomalaisista kilpailuttaa sähkösopimuksensa, mutta on aika harkita, kuinka tämä yksinkertainen toimenpide voi vaikuttaa merkittävästi taloudelliseen tilanteeseesi.

 

  1. Kilpailuta sähkösopimus ja Optimoi kulutus - Energiaviraston tekemän tutkimuksen valossa monet luottavat edelleen paikallisen sähköverkkoyhtiön tarjoamaan sähköön, vaikka kilpailuttamalla voisi löytää paremman diilin. Vertailukohtana hinta on helppo, mutta täytyy muistaa, että kilowattitunnin hinta ei aina anna täydellistä kuvaa sähkölaskustasi.

  2. Huomioi kulutus ja sähkön hintaerot - sähkönkulutuksen huomioiminen on olennainen osa kilpailutusprosessia. Erot esimerkiksi kerrostalokaksion ja omakotitalon välillä voivat vaikuttaa merkittävästi kuukausittaisiin kustannuksiin. Huolellinen arviointi auttaa valitsemaan sopimuksen, joka vastaa paremmin omaa energiaprofiilia.

  3. Perusmaksu ja sähkön alkuperä - Vaikka monet keskittyvät kilowattitunnin hintaan, perusmaksulla ja sähkön alkuperällä on myös roolinsa. Edullinen hinta voi näyttää houkuttelevalta, mutta maltillinen perusmaksu mahdollistaa jopa ympäristöystävällisen vaihtoehdon valinnan. Esimerkiksi EKOenergia-sertifioitu sähkö voi lisätä vain muutaman euron kuukausittaisiin kustannuksiin, mutta tehdä suuren eron ympäristölle.

  4. Pörssisähkö vs. Kiinteähintainen sopimus - Markkinahintainen pörssisähkö ja kiinteähintainen sopimus tarjoavat erilaisia etuja. Pörssisähkö antaa kuluttajalle joustoa, kun taas kiinteähintainen sopimus tuo ennakoitavuutta. Vertailu osoittaa, että pitkässä juoksussa näiden välillä ei ole suurta eroa, mutta valinta riippuu kulutustottumuksista ja halusta sitoutua määräaikaiseen sopimukseen.

  5. Helppo kilpailutus vertailusivustojen avulla - Sähkösopimuksen kilpailuttamiseen on kehittynyt useita vertailusivustoja, kuten Energiaviraston Sähkönhinta.fi-palvelu, Sähkövertailu ja vertaaensin.fi. Näiden avulla voit helposti vertailla eri tarjouksia ja löytää parhaan sopimuksen omiin tarpeisiisi.

 

Lopuksi, sähkösopimuksen kilpailuttaminen ei ole pelkästään rahallinen säästö, vaan myös ympäristötietoinen valinta. Tehokas sähkösopimus voi tuoda tasapainoa sekä taloudelliseen että ympäristöä koskevaan päätöksentekoon.